2018

Perníčky

 
600 g hladké mouky
225 g moučkového cukru
75 g ořechů
2 lžíčky přášku do perníku
6 lžic medu
6 lžic oleje
3 vejce
soda
 

Pracný

 
350 g polohrubé mouky
260 g másla
250 g moučkového cukru
120 g jemně mletých vlašských oříšků
20 g kvalitního holandského kakaa
2−2,5 lžičky mleté skořice
1 lžíce mléka
 

Doutníky

 
Těsto:
300  g hladká mouka
200  g máslo
150  g moučkový cukr
100  g mleté vlašské ořechy
3  lžíce kakao
 
200  g moučkový cukr
1  ks smetana ke šlehání
4  ks žloutek
20  g kakao
60  g hladká mouka
4  lžička cukr
200  g máslo
 

Linecké

 
500 g hladké mouky „00“
167 g moučkového cukru
333 g másla
2 žloutky
2 lžíce vlažné vody
400 g rybízové marmelády na slepení 
 

Kolečka s nutelou

 
Těsto:
200 g hladké mouky
150 g másla
70 g moučkového cukru
50 g mletých ořechů
1 žloutek
2 lžíce kakaa
 
Náplň:
nutela
mleté ořechy
rum
marmeláda
piškoty
 

Očka

 
70 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
60 g sádla
špetka soli
kakao
džem
 
Těsto
200  g hladká mouka
150  g máslo
70  g moučkový cukr
50  g mleté vlašské ořechy
1  ks žloutek
2  lžíce kakao práškový
Náplň
nutela
mleté ořechy
hnědý rum
marmeláda
piškoty nebo zbytky polámaného cukroví
Poleva
čokoláda tmavá a bílá
 
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/cokoladova-kolecka-5508

Duté rohlíčky

 
130 g hladké mouky
130 g másla
130 g vlašských ořechů
130 g moučkového cukru
soda
 

Vídeňské rohlíčky

160  g hladká mouka
120  g máslo
80  g vlašské ořechy strouhané
40  g cukr
1  ks žloutek
citronová kůra strouhaná, trochu
vanilkový cukr a cukr na obalení