2018
Perníčky
600 g hladké mouky
225 g moučkového cukru
75 g ořechů
2 lžíčky přášku do perníku
6 lžic medu
6 lžic oleje
3 vejce
soda
Pracný
350 g polohrubé mouky
260 g másla
250 g moučkového cukru
260 g másla
250 g moučkového cukru
120 g jemně mletých vlašských oříšků
20 g kvalitního holandského kakaa
2−2,5 lžičky mleté skořice
1 lžíce mléka
20 g kvalitního holandského kakaa
2−2,5 lžičky mleté skořice
1 lžíce mléka
Doutníky
Těsto:
300 g hladká mouka
200 g máslo
150 g moučkový cukr
100 g mleté vlašské ořechy
3 lžíce kakao
200 g moučkový cukr
1 ks smetana ke šlehání
4 ks žloutek
20 g kakao
60 g hladká mouka
4 lžička cukr
200 g máslo
Linecké
500 g hladké mouky „00“
167 g moučkového cukru
333 g másla
2 žloutky
2 lžíce vlažné vody
400 g rybízové marmelády na slepení
167 g moučkového cukru
333 g másla
2 žloutky
2 lžíce vlažné vody
400 g rybízové marmelády na slepení
Kolečka s nutelou
Těsto:
200 g hladké mouky
150 g másla
70 g moučkového cukru
50 g mletých ořechů
1 žloutek
2 lžíce kakaa
Náplň:
nutela
mleté ořechy
rum
marmeláda
piškoty
Očka
70 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
60 g sádla
špetka soli
kakao
džem
Těsto
200 g hladká mouka
150 g máslo
70 g moučkový cukr
50 g mleté vlašské ořechy
1 ks žloutek
2 lžíce kakao práškový
Náplň
nutela
mleté ořechy
hnědý rum
marmeláda
piškoty nebo zbytky polámaného cukroví
Poleva
čokoláda tmavá a bílá
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/cokoladova-kolecka-5508
Duté rohlíčky
130 g hladké mouky
130 g másla
130 g vlašských ořechů
130 g moučkového cukru
soda
Vídeňské rohlíčky
160 g hladká mouka
120 g máslo
80 g vlašské ořechy strouhané
40 g cukr
1 ks žloutek
citronová kůra strouhaná, trochu
vanilkový cukr a cukr na obalení