Čokoládový Mirror Glaze

Piškot do velké formy:
- dort Brussel ze tří vajec
 
Krém:
- 2x smetana
- 1x pomazánkové máslo
 
Prořez:
- obě půlky korpusu potřít marmedálou (červenou)
- slabá vrstva krému
- broskve
- broskve zatřít krémem
- přikopit vrchním korpusem
 
- celý dort potřít zbylým krémem a uhladit
- dát na den do mrazáku
 
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml vody
  • 100 g kondenzovaného mléka
  • 175 g bílé (normální) čokolády
  • 10 g želatiny + 60 ml vody k nabobtnání
- dát nabobtnat želatinu do vody
- v kastrůlku přivést k varu vodu s mlékem a cukrem (po dosažení varu hned sundat z plotny)
- ihned přidat nabobtnanou želatinu a rozpustit
- přidat rozlámanou čokoládu a rozpustit
- přelít přes sítko!!!
- čekat, než bude glazura mít cca 32-35 °C
- během čekání si připravit zmrzlý dort na podstavec s převisem
 
pozn. V původním receptu je doporučený přepočet na větší dort 1,5 - vystačilo na dva velké dorty